| Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí filé v kapustě


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.5.2014

Ingredience:

600g telecí kýty,
4 PL koňaku,
4 PL oleje,
1/2 KL zeleného pepře,
120g jemně mletého masa,
1 KL sladké papriky,
1/4 l smetany,
1 vejce,
2 PL strouhanky,
sůl, pepř,
8 listů velkých kapustových listů,
1/8 l vývaru

Popis:

Špalíček masa potřeme koňakem, 1 lžící oleje a rozmačkaným zeleným pepřem. Do jemně umletého masa zapracujeme sladkou papriku, 2 lžíce smetany,vejce a strouhanku. Osolíme a opepříme dle chuti.
Kapustové listy spaříme asi tři minuty ve vařící vodě a rychle ochladíme studenou vodou. Rozložíme je tak, aby se navzájem překrývaly. Mleté maso na ně rozprostřeme a přidáme telecí maso a vše srolujeme.
Zbývající olej zahřejeme a roládu rychle opečeme, podlijeme vývarem a přiklopenou asi 20 minut dusíme. Potom roládu vyjmeme a do vypečené šťávy přidáme zbylou smetanu a připravíme hustší omáčku.


Jít na recept Telecí filé v kapustě >>