| EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Švýcarské řízky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

0,5 kg vepřové kýty
20 dkg anglické slaniny nebo šunkového salámu
30 dkg tvrdého sýru
4 velké cibule
hořčice
sůl
pepř
olej
voda

Popis:

Kýtu očistíme a nakrájíme 8 řízků, které poklepeme, osolíme a opepříme. Pak potřeme plátky z jedné strany hořčicí a poklademe silnou vrstvou cibule. Na cibuli položíme slaninu nebo šunkový salám. Takto připravené plátky poklademe na olejem vymazaný plech, podlijeme trochou vlažné vody a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Asi po dvaceti minutách vytáhneme plech z trouby a maso posypeme strouhaným sýrem. Pak ještě asi 10 minut zapékáme.


Jít na recept Švýcarské řízky >>