| EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Švýcarské řízky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 0,5 kg vepřové kýty | ||||||||
Popis: Kýtu očistíme a nakrájíme 8 řízků, které poklepeme, osolíme a opepříme. Pak potřeme plátky z jedné strany hořčicí a poklademe silnou vrstvou cibule. Na cibuli položíme slaninu nebo šunkový salám. Takto připravené plátky poklademe na olejem vymazaný plech, podlijeme trochou vlažné vody a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Asi po dvaceti minutách vytáhneme plech z trouby a maso posypeme strouhaným sýrem. Pak ještě asi 10 minut zapékáme. |