| Rybář | EET Účtenky | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svijanská vepřová krkovice s kapustovým bramboráke


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.2.2015

Ingredience:

krkovice:
4 plátky krkovice á 200 g
200 ml svijanského nebo jiného ležáku
kmín
pepř
sůl
smaženice:
200 g vařeného uzeného masa
4 vejce
50 g sušených hub nebo 500 g čerstvých
1 cibule
olej
drcený kmín
pepř
sůl
bramborák:
700 g brambor
400 g kapusty
100 g hladké mouky
3 vejce
200 g sádla
majoránka
česnek
pepř
sůl

Popis:

Vepřovou krkovici rozklepeme, ochutíme soli, pepřem a necháme marinovat v pivu nejlépe přes noc.
Uzené maso, houby a cibuli nakrájíme nahrubo, orestujeme na másle, ochutíme solí, pepřem a kmínem, přidáme vejce, které nám hmotu pěkně spojí. Nepražíme dlouho, smaženice by měla mít vláčnou konzistenci.
Brambory nastrouháme, ochutíme kořením a česnekem podle chuti, rozmícháme s moukou, vejci a na jemné nudle krájenou kapustou. Horalské bramboráky pečeme na sádle dozlatova.
Krkovici grilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi, poklademe na ni hotovou smaženici a ještě krátce gratinujeme (zapečeme). Takto upravené krkovice balíme do kapustových bramboráků.


Jít na recept Svijanská vepřová krkovice s kapustovým bramboráke >>