| FormOffice | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Svíčková s brusinkovou ozdobou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 600-900 g odblaněné hovězí svíčkové | ||||||||
Popis: Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. |