| Hromadné emaily | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svíčková na smetaně podle Haliny


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2014

Ingredience:

600-900 g odblaněné hovězí svíčkové
50 g slaniny
3 lžíce rostlinného oleje
300 g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel)
cibule
4 zrnka černého pepře
4 zrnka nového koření
bobkový list
3 dl vývaru
3 dl husté krémovité smetany
3 lžíce hladké mouky
lžíce cukru
citronová šťáva nebo ocet
sůl
brusinkový kompot nebo rybízový džem

Popis:

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.


Jít na recept Svíčková na smetaně podle Haliny >>