| Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svíčková na smetaně III.


Doba přípravy:
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:12.4.2016

Ingredience:

1 kg svíčkové (falešné svíčkové...)
350 g zeleniny na svíčkovou (mrkev,petřel,celer
2 šlehačky
0,5 l mléka
150 g anglické slaniny
2 cibule
sůl
2 lžíce hořčice
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
3 hřebíčky
1 l vody
2 lžíce hladké mouky

Popis:

Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli (nakrájenou), zeleninu, osolené a hořčicí potřené maso. Na tuto směs nalijeme již připravenou vodu s kořením - samozřejmě již vychladlou a nejlépe 1 den necháme odležet (maso několikrát za den otočíme).
Na druhý den dáme péct - pečeme dokud není maso měkké a pokud se nám odpaří hodně vody podléváme. Musíme dát pozor, aby nám zelenina nezčernala jinak bude omáčka hořká. Po upečení maso vytáhneme (vytáhneme i nové koření, hřebíček a bobkový list) a do výpeku nalijeme šlehačky a mléko v kterém jsme rozmíchali mouku. Toto necháme povařit. Až nám směs trochu zchladne, tak omáčku vymixujeme a propasírujeme přes husté sítko (kdo nechce pasírovat nemusí). Opět povaříme a podle potřeby dochutíme - hořčicí, solí, pepřem. Ale pozor nejlépe je nechat omáčku 1 den odležet a dochutit na druhý den.


Jít na recept Svíčková na smetaně III. >>