| FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Rybář | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sváteční kapr, trochu jinak


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2015

Ingredience:

4 podkovy kapra
3 stroužky česneku
2 dkg slaniny
10 dkg žampionů
1 malá cibule
1 lžička MAGGI Harmonie Chuti
olej na smažení
2 lžičky papriky
sůl

Popis:

Porce kapra ve tvaru podkovy - asi 2,5-3 cm silné - osolíme a silně potřeme rozdrceným česnekem. Obalíme v hladké mouce, smíchané se sladkou paprikou. Necháme odležet, asi 1 hodinu
Pak na tuku kapra usmažíme. Usmažené porce uložíme to tepla. Na pánvi, ve které jsme kapra smažili, rozpustíme jemně nakrájenou slaninu a zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, přidáme papriku a vše podusíme cca 6-8 minut. Na závěr přidáme MAGGI Harmonii Chuti.
Na talíř položíme porce smaženého kapra. Navršíme na něj žampiony a dozdobíme několika listy hlávkového salátu.

Příloha:

brambory nebo bramborový salát


Jít na recept Sváteční kapr, trochu jinak >>