| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Rybář | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Su boregi - vodní burek


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2018

Ingredience:

500 g hladké mouky
3 vejce
troška vlažné vody
sůl
100g másla
na náplň:
250g mletého masa /hovězí, skopové/
1 velká cibule
olej
sůl, pepř
nebo
250 g sýra feta
půl šálku mléka
natě zelené petrželky a kopru

Popis:

Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl a malé množství vlažné vody. Vypracujeme těsto, rozdělíme na 1 větší a 8 menších částí, zabalíme do vlhké utěrky a dáme na půl hodiny do ledničky odpočnout.
Náplň: na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, mleté maso, osolíme a opepříme nebo v misce smícháme nadrobený sýr feta, půl šálku nléka a nadrobno nakrájené zelené natě.
Větší část těsta vyválíme na plát, až je dvakrát tak velký než forma ve které budeme péct a rozložíme ho do máslem vymazané formy. Ostatní části těsta vyválíme na velikost formy a na několik minut ponořímé pláty do vařící osolíme vody, vyjmeme je a ihned ochladíme studenou vodou. Necháme okapat od přebytečné vody. Potom skládáme do formy - každý plát potřeme rozpuštěným máslem a potřeme směsí na plnění buď masovou nebo sýrovou. Přečnívající část spodního dílu zahneme, potřeme máslem a pečeme v troubě vyhřáté cca na 200°C do zlatova. Podáváme horké.


Jít na recept Su boregi - vodní burek >>