| Pletení | Email šablony | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Studený těstovinový salát


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.1.2016

Ingredience:

150 g různě tvarovaných těstovin,
100-150 g tvrdého sýra,
2 natvrdo uvařená vejce,
4 sterilované okurky,
1 sterilovaná kapie,
1 malá cibule,
1 ČL oleje,
sůl;

Zálivka:
3 PL majonézy,
3 PL bílého jogurtu,
citrónová šťáva,
mletý pepř.

Popis:

uvaříme vrtule nebo podobný "ozdobný" těstoviny, podusíme sáček mražené zeleninové směsi (nejlepší ta s fazolema). Těstoviny se zeleninou promícháme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, tatarskou Pestrý těstovinový salát (pro Kozorohy)
kategorie: těstovinové saláty
Příprava:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. V misce k nim přidáme olej, promícháme a necháme vychladnout. Dále nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, na kostičky pokrájená vejce uvařená natvrdo, jemně nakrájené okurky, kapii, cibuli a promícháme. Zalijeme zálivkou a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladna proležet.

Tip:
Těstovinové saláty jsou výborným pokrmem, který podáváme jako lehkou večeři. Při jejich přípravě můžeme využít i různé druhy čerstvé zeleniny (salátové okurky, rajčata, papriky, pekingské zelí atd.), kterou před přidáním pokrájíme na drobné nudličky.
vystydnout. Jí se studené, je to salát


Jít na recept Studený těstovinový salát >>