Ingredience:
400 g mletého hovězího masa
200 g mrkve
100 g cibule
100 g celeru
40 g česneku
100 g anglické slaniny
200 g strouhaného eidamu
80 g plnotučné hořčice
80 g kečupu
1 kostička masového bujónu
1 balení suchých lasagní
100 ml rostlinného oleje
100 ml vody
oregáno,pepř,sůl
|
Popis:
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.
3. Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, posypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.
4. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.
|