| EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Štrůdl s rumovou krustou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

Balíček listového těsta
4 velká sladká jablka
sáček mandlových lupínků
0,5 dl rumu
cca 10 dkg moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
hrst hladké mouky

Popis:

Na rozmrazené a vyválené listové těsto do tvaru obdélníku, cca 3 mm silné, pokládáme oloupané, zbavené jadřinců, nakrájené plátky jablek, které pokládáme těsně za sebe. Lehce posypeme vanilkovým cukrem a mandlovými lupínky. Přehneme boční strany, cca 2 cm, podélné strany cca 2 - 2,5 cm. Dáme do předem vyhřáté trouby. Po nasuflování těsta potíráme vrchní přehnuté části moučkovým cukrem rozpuštěným v rumu (hustá konzistence), během pečení potíráme 2 - 3x. Pečeme do zlatova. Po upečení jen lehce poprášíme moučkovým cukrem. Může se podávat k horké čokoládě, nebo jednotlivé porce zdobit šlehačkou.


Jít na recept Štrůdl s rumovou krustou >>