| EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Štrůdl s rumovou krustou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Balíček listového těsta | ||||||||
Popis: Na rozmrazené a vyválené listové těsto do tvaru obdélníku, cca 3 mm silné, pokládáme oloupané, zbavené jadřinců, nakrájené plátky jablek, které pokládáme těsně za sebe. Lehce posypeme vanilkovým cukrem a mandlovými lupínky. Přehneme boční strany, cca 2 cm, podélné strany cca 2 - 2,5 cm. Dáme do předem vyhřáté trouby. Po nasuflování těsta potíráme vrchní přehnuté části moučkovým cukrem rozpuštěným v rumu (hustá konzistence), během pečení potíráme 2 - 3x. Pečeme do zlatova. Po upečení jen lehce poprášíme moučkovým cukrem. Může se podávat k horké čokoládě, nebo jednotlivé porce zdobit šlehačkou. |