| FormOffice | Recepty doma | Formuláře na PC | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Šťovíkový boršč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.9.2014

Ingredience:

středně velké brambory 5 ks
uzený bůček200g
mrkev 2ks
cibule 1 ks
smetana 1/4 l
šťovík (zahradní nebo polní) 100g
2 vejce
máslo 50g

Popis:

Do 1l vody dáme vařit brambory nakrájené na drobné kostky, mrkev, cibuli a nadrobne nakrájené uzené.Šťovík dobře propereme ve studené vodě, necháme okapat a pak nakrájíme na drobné nudličky. Pokrájený šťovík pomalu restujeme na másle až dostane hnědou barvu pak jej přidáme k uvařenému základu polévky a necháme 2-5 minut povařit. pak přidáme celá vejce a bez míchání vaříme ještě 5 minut. Na konec přidáme smetanu a na velmi mírném plameni vaříme 5 minut(nesmí se vařit). Nejlépe chutná v letních dnech studená z lednice jako osvěžení i lehká strava s kouskem chleba.


Jít na recept Šťovíkový boršč >>