| Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Rybář | DWN.cz | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Štika na jalovci


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2017

Ingredience:

štika
sůl
10 ks celého pepře
8 ks jalovce
4 ks nového koření
4 hřebíčky
bobkový list
snítka tymiánu
kousek zázvoru
cibule
10 dkg másla
2 dl bílého vína

Popis:

štiku očistíme, vykucháme, nakrájíme na porce
porce osolíme a ze všech stran posypeme rozdrceným jalovcem
zabalíme do ubrousku a necháme v ledničce 24 h odležet
v hrnku svaříme nakrájenou cibuli s pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem,tymiánem a zázvorem
rybu otřeme od jalovce (neomýváme), dáme do kastrolu s máslem, podlijeme svařeninou s kořením, vínem a necháme péci v troubě asi 1/2 hodiny až je téměř měkká
vyjmeme rybu, zahustíme šťávu strouhaným chlebem a provaříme
do zahuštěné omáčky vložíme rybu a prohřejeme


Jít na recept Štika na jalovci >>