| DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Stehno na červené řepě


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.8.2018

Ingredience:

1,2 kg krůtí stehno s kostí
sůl,pepř
4 lžíce oleje
250 ml. bílého vína
400 g červené řepy
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička pomerančové kůry
1/2 lžičky fenyklových semínek
100 g sušených jalbečných kroužků (křížal)
5 sušených švestek
2 lžíce rozinek
šťáva ze dvou pomernačů
šťáva z jednoho citronu

Popis:

Troubu předehřejeme na 180°C. Kýtu oláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.Poté ji osmažíme v pekáčku na ropáleném oleji ze všech stran a podlijeme 75 ml.bílého vína. Nakonec ji necháme dusit v troubě asi 25 minut a několikrát podlijeme vzniklou šťávou.
Červenou řepu pečlivě oloupeme a nakrájíme na jemné stroužky. Cubuli a česnek oloupeme a nakrájíme na proužky, případně na kostičky. Vše přidáme ke kýtě. Pak seště přiljejeme zbylé víno, přisypeme pomerančovou kůru, fenyklová semínka a dusíme dalších 40 minut.
Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky a společně s pomerančovou šťávou přidáme k pečeni, kterou dusíme v troubě při 220°C (v horkovzdušné při 200°C) dalších 20-25 minut.Po upečení necháme pečeni táhnout ve vypnuté troubě ještě 10 minut. Zeleninu ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a servírujeme spolu s masem.


Jít na recept Stehno na červené řepě >>