| Formuláře na PC | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Steak po Florentinsku


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:1.12.2010

Ingredience:

1 porterhouse steak
krystalová mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku, velice jemně usekané
1 lžíce čerstvé rozmarýny, také velice jemně usekané
6 listů čerstvé šalvěje
1/2 hrnku toho nejlepšího olivového oleje jaký seženete

Popis:

podle originálního receptu 1 porterhouse steak, asi 4 - 5 cm silný, asi 2 libry, (90 dkg) těžký.
Vtip je v tom, že maso uvnitř takového steaku zůstane do hloubky růžové a netuhé. Recept je pro 4 osoby.
Rozehřejte gril, mřížku natřete olejem.
Steak dobře osolte a opepřete, grilujte podle žádaného stupně syrovosti či udělanosti.

Mezitím dejte zbylé prísady, tedy česnek, rozmarýn a šalvěj do hrnce. Až jsou steaky hotové dejte přísady navrch, zalijte olivovým olejem a nechte 3 - 5 minut marinovat.

Potom ho rozkrájejte na plátky jak se bude servírovat, naposledy potřete olivovým olejem.


Jít na recept Steak po Florentinsku >>