| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | Pletení | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Staročeský medovník


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.4.2010

Ingredience:

1 vejce
150g cukru
50 g tuku
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžička perníkového koření (kupuji Kotányi)
1 lžička sody
450 g mouky

Popis:

vejce,cukr,med,tuk,mléko,perník.koření,sodu - vše povařit 2 minuty ve větším rendlíku (kypí)
teplou směs ihned vypracovat s moukou na těsto.
Z těsta se vyválí dvě placky přes celý plech, nebo čtyři kulaté (velikost větší dortové formy). Celý moučník se vrství ze čtyř placek, takže pokud máte dvě placky na plech musíte je před plněním přepůlit.Vyválené placky přenést na pečící papír a před pečením hustě propíchat vidličkou, aby se při pečení netvořily puchýře.Peče se rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby potřít rumem nebo punčem. Asi po hodině se plní krémem ve třech vrstvách. Povrch medovníku se potře slabou vrstvou krému a posype hustě strouhanou čokoládou.
Úplně nejlepší je až tak za tři dny, proto ho pro jistotu dělám z dvojité dávky, v lednici vydrží i čtrnáct dní


Jít na recept Staročeský medovník >>