| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Staročeské lívance s teplým ovocem


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.8.2014

Ingredience:

lívancové těsto :
250 g hladké mouky
25 g droždí
1 vejce
300 ml mléka
20 g vanilkového cukru
50 g plátkovaných madlí
špetka soli
olej na smažení

ovocná směs :
400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g cukr krupice
2 dcl šlehačky ke šlehání
1 kávová lžička mleté skořice

Popis:

1. droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem, jakmile zřídne, přidáme teplé mléko /max 70°C!), mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr, plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout

2. na lívanečníku pečeme na oleji lívance dozlatova z obou stran

3. šlehačku ušleháme spolu se skořicí

4. lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím hotové lívance, zdobíme skořicovou šlehačkou, můžeme ozdobit meduňkou či mátou


Jít na recept Staročeské lívance s teplým ovocem >>