Popis:
Natě cibule, petržele, celeru (čerstvé nebo sušené) nakrájet na drobno; cibule nemusí být nať, může být nadrobno nakrájená normálně oloupaná cibule.
Umíchat těstíčko na noky: Do hrnku čtvrt - půl l dát 1 celé vejce, trochu vody, kousek sádla, 4 lžíce hrubé mouky nebo dětské nebo hrubé krupice, špetku soli - rozmíchat vidličkou
Do kastrolu dát 2 rovné lžíce sádla nebo másla a 2 lžíce hladké mouky mírně na kopeček, udělat světlou jíšku. Odstavit, po chvilce vlít asi půl litru chladné vody, jíšku dobře ve vodě rozmíchat, aby nezůstala na dně, dolít horkou vodou (třeba z varné konvice) na množství polévky které chci, rozmíchat, přivést do varu
Vsypat nakrájené natě (možno přidat pár kuliček pepře a nakrájený stroužek česneku, ale já nedávám, to už pak není ta chuť),
Do vroucí směsi dávat po lžičce noky, nechat povřít. Nastrouhat kousíček muškátového oříšku nebo na špičku nože muškátového květu, dosolit podle potřeby.
Nechat chvilku odstát.
Pažitku nedávat!! Nať pórku možno dát
|