| Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Srnčí na brusinkách


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.7.2015

Ingredience:

500 g srnčie mäso ( stehno alebo chrbát ) vykostené
40 gv slaniny
60 - 100 g masla
1 cibuľa ( nakrájaná na kolečka )
štipka soli a pepru
2 lyžice hladké múky na zaprášenie
mäsový vývar na podliatie ( 0,25 l )
2 lyžice brusnicového kompótu
1 citrón nakrájaný na kolečka

Popis:

Umyté a odblanené mäso prešpikujeme 1/2 slaniny nakrájanou na rezance. Osolíme, opepríme a zaprašíme mukou.V pekáči opečieme zvyšok slaniny nakrájanú na rezance, pridáme maslo,cibuľu a slabo opečieme, vložíme mäso a po všetkých stranách opečieme.Tak mäso podlejeme vývarom a pečieme v rúre do mäkka asi 2 hodiny.Behom pečenia polievame šťavou a podľa potreby dolievame vodu.Mäkké mäso vybereme, nakrájame na plátky, urovnáme na tanier polejeme šťavou ozdobíme brusnicovým kompótom, citrónom a podávame s opečenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.


Jít na recept Srnčí na brusinkách >>