| Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Pletení | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Srnčí maso s červeným vínem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.3.2014

Ingredience:

1kg srnčího masa
7dkg másla nebo tuku
1 středně velká cibule
kousek celeru,petržele,mrkve
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
1/2 bobkového listu
citrónová kůra a šťáva
lžička hladké mouky
podle chuti cukru
1/16 l čeveného přírodního vína

Popis:

Maso utřeme vlhkou utěrkou, prošpikujeme slaninou a osolíme. Na rendlíku rozpustíme zbytky pokrájené slaniny, přidáme tuk, na plátky pokrájenou zeleninu a osmahneme. Později přidáme pokrájenou cibuli, podusíme a vložíme na to maso, opečeme na všech stranách, přidáme koření, podlijeme, dusíme nejdříve přikryté a pak je opečeme bez polklice. Měkké maso výjmeme, šťávu zahustíme moukou ve vodě rozkvedlanou, povaříme a přidáme podle chuti citrónovou šťávu, cukr a nakonec víno. Hotovou omáčku procedíme.
Přílohy: houskové knedlíky, bramborové krokety,kompoty.


Jít na recept Srnčí maso s červeným vínem >>