| Omalovánky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špenátový závin


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.9.2015

Ingredience:

1 balení listového těsta studeného či zmraženého
1 balíček zmraženého listového špenátu
100 g tvrdého sýra (Eidam)
100 g šunky/salámu
2 vejce
olej
sůl
pepř
vegeta
sušený česnek

Popis:

Na pánev nalijeme pár kapek oleje a vsypeme na kostičky nakrájenou šunku či jiný měkký salám. Poté, co se šunka lehce osmahne, vysypeme na pánev zmražený listový špenát, osolíme, okořeníme vegetou, přidáme trochu sušeného česneku a necháme chvíli dusit, než se špenát rozmrazí a začne vařit. Až špenát zavaří, přidáme do něj jedno vejce a pořádně promícháme. Na závěr do směsi vmícháme na kostičky nakrájený tvrdý sýr, nejlépe Eidam. Lehce promícháme a odstavíme na chvíli vychladnout. Zatímco špenátová směs chladne, rozdělíme listové těsto na čtyři stejnoměrné díly a postupně každý z nich rozválíme na troše hladké mouky na obdélník a troubu mezitím předehřejeme na 150 stupňů. Na každý vyválený obdélník naklademe čtvrtinu špenátové směsi a zavineme. Těsto slepíme žloutkem z druhého vejce, a tím potřeme také povrch závinu. Všechny vyrobené kousky pak buď po dvou nebo rovnou po čtyřech naklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci na cca 20 až 30 minut. Závin necháme vychladnout a servírujeme nakrájený na proužky jako klasický jablečný závin k snídani či svačině. Chutné je ho těsně před konzumací lehce ohřát v mikrovlnné troubě.


Jít na recept Špenátový závin >>