| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | Zbrojní průkaz | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špenátové canneloni


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:27.7.2015

Ingredience:

250g cestovín canneloni
500g čerstvého špenátu
250g syra ricotta
1dl oleja
3ks vajec
1dl šľahačka
cesnak
soľ
muškátový orech
Bešamel:
1l mlieka
soľ
100g masla
400g hladkej múky
200g permezánu
petržlenová vnat

Popis:

Čerstvý špenát si opečieme na rozotretom cesnaku a oleji do ktorého pridáme ricottu, soľ, muškát a vajcia. Všetko to spolu zmiešame. Hotovú zmes plníme do cannollon lyžičkou alebo vrecúškom. Na dno zapekacej misy si dáme trochu bešamelu, na ňu vedľa seba naukladáme naplnené cannolloni a prelejeme zvyškom bešamelu. Posypeme parmezánom a pečieme 40-45 min. v rúre. Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihneď podávame. Bešamel: Na rozpustené maslo si nasypeme muku a opražíme, pridáme soľ, muškát a zalejeme mliekom. Varíme do zhustnutia.


Jít na recept Špenátové canneloni >>