| Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špenátová rýže


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.1.2010

Ingredience:

2cibule
sůl
mletý pepř
400g kuřecích prsíček
3lžíce oleje
250g žampionů
600ml drůbežího vývaru
3lžíce bílého vína
1/2 lžíce světlé jíšky
100ml 12% smetany
1 balíček zmrazeného protlaku
1 stroužek česneku
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce másla
250g rýže

Popis:

1.Jednu cibuli nakrájenou najemno opečeme s osoleným, opepřeným a na kostky nakrájeným kuřecím masem na 2 lžících oleje.Přidáme očištěné,na čtvrtky nakrájené žampiony a podusíme.Přilijeme 250ml vývaru, víno a dusíme asi 10 min. Směs zahustíme jíškou rozmíchanou ve smetaně a znovu 10min. povaříme.Osolíme, opepříme.
2.Rozmrazíme protlak, rozmixujeme ho s česnekem a zalijeme vývarem. Na lžíci oleje osmahneme zbylou cibuli s rýží, přilijeme špenátový vývar a povaříme zhruba 20 minut.Do máslem vymazaných formiček upěchujeme rýži a vyklopíme na talíře.Navrch klademe masové ragú.
Pro 4 osoby


Jít na recept Špenátová rýže >>