| EET Účtenky | Formuláře na PC | Rybář | Zbrojní průkaz | Pletení | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špenátová roláda


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:18.8.2009

Ingredience:

500 g lisovaného mraženého špenátu
3 žloutky
sníh ze3 bílků
3 lžíce hrubé mouky
sůl.
Náplň:
4 vejce
1 větší cibule
lžíce oleje
pepř
sůl.
Omáčka:
250 g žampionů
40 g másla
0,25 litru smetany
1 lžíce hladké mouky
ocet
pepř
sůl

Popis:

Těsto:
Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme v jedno až dvoucentimetrové vrstvě a pečeme v mírně vyhřáté troubě deset až patnáct minut. Náplň:
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka.
Omáčka:
Omyté nadrobno pokrájené žampiony dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme lžíci mouky, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou. Nejsou-li žampiony,posypeme roládu smaženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Špenátovou roládu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale také jako samostatné jídlo.


Jít na recept Špenátová roláda >>