| Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Špekové knedlíky II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 15 rohlíků | ||||||||
Popis: Cibulku s anglickou slaninou nakrájíme na drobno a dáme na pánev pomalu restovat na kapce oleje do růžova. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky asi tak 1x1cm, dáme je do mísy a zakapeme 1dl mléka. Zlehka promícháme, přidáme vejce, vychladlou slaninu s cibulí, hrstku nadrobno nasekané naťe z jarní cibulky nebo kudrnku, špetku pepře a na špičku nože muškátu. Promícháváme zlehka rukou(nehněteme, aby sme uplně nerozmačkali kostky z rohlíků), podle potřeby přidáváme mléko. Hmota musí držet pohromadě ale nesmí být mazlavá. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dochutíme pepřem a muškátem. Necháme 5 minut odpočinout, ještě jednou promícháme a děláme koule o průměru asi 5-7cm. Nejlépe se koule formmují pokud si ruce budete máčet vlažnou vodou. Snažte se, aby nikde nezůstala prasklina jinak se knedlík rozpadne. "ŠPEKÁČE" vaříme v páře 20 minut. Lze je uvařit i jako klasický knedlik, tak že vyválenou šíšku obalíme freš folii (5 vrstev), zabalíme a utáhneme jako bonbon. Vaříme ve vroucí vodě 25-30min podle velikosti ....... Před servírováním krájíme koule na půlky nebo necháváme celé.Skvěle nahradí houskový knedlík u vepřa-zela,guláše i pečené kachny. |