| Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | Pletení | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Speciální rizoto


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.5.2014

Ingredience:

rýže
sůl,pepř
podravka
žampiony-konzerva
kukuřice-konzerva
hrášek-konzerva
vepřové maso-konzerva
1 velká a 1 malá cibule
slanina
sýr na nastrouhání
jarní cibulka
olivový olej

Popis:

v pánvi orestujeme malou cibulku a přidáme rýži-orestujeme a zalijeme v poměru 2 hrnky rýže x 3 hrnky vody a přidáme podravku.
Vaříme cca 20 minut
dokud se voda neodpaří, a to pod pokličkou.

do Woku dáme trochu olivového oleje,osmahneme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme velkou cibuli-orestujeme.Přidáme konzervu vepřového masa,osolíme a opepříme.Přidáme konzervu žampionů,kukuřice a hrášku a promícháme.Přidáme i na kolečka nakrájenou jarní cibulku a jemně podlijeme horkou vodou.Vaříme na mírném ohni cca 15 minut tak,aby se voda vyvařila.Časově bychom měli ukončit var této směsi i rýže.
Uvařenou rýži přidáme do Woku a dobře vše promícháme.Základ rizota přesuneme do pekáčku,uhladíme a zasypeme nastrouhaným sýrem-tím nemusíme šetřit.Vložíme pekáč do vyhřáté trouby na cca 30 minut (180°C). Sýr musí vytvořit krustu,při krájení musíme slyšet charakteristické křupnutí.Rizoto v pekáčku rozdělíme na 8 dílků, 2 dílky tvoří ideální porci.

Můžeme dozdobit petrželkou, k jídlu doporučuji okurek a rajčata s paprikou.

Dobrou chuť...


Jít na recept Speciální rizoto >>