Popis:
v pánvi orestujeme malou cibulku a přidáme rýži-orestujeme a zalijeme v poměru 2 hrnky rýže x 3 hrnky vody a přidáme podravku.
Vaříme cca 20 minut
dokud se voda neodpaří, a to pod pokličkou.
do Woku dáme trochu olivového oleje,osmahneme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme velkou cibuli-orestujeme.Přidáme konzervu vepřového masa,osolíme a opepříme.Přidáme konzervu žampionů,kukuřice a hrášku a promícháme.Přidáme i na kolečka nakrájenou jarní cibulku a jemně podlijeme horkou vodou.Vaříme na mírném ohni cca 15 minut tak,aby se voda vyvařila.Časově bychom měli ukončit var této směsi i rýže.
Uvařenou rýži přidáme do Woku a dobře vše promícháme.Základ rizota přesuneme do pekáčku,uhladíme a zasypeme nastrouhaným sýrem-tím nemusíme šetřit.Vložíme pekáč do vyhřáté trouby na cca 30 minut (180°C). Sýr musí vytvořit krustu,při krájení musíme slyšet charakteristické křupnutí.Rizoto v pekáčku rozdělíme na 8 dílků, 2 dílky tvoří ideální porci.
Můžeme dozdobit petrželkou, k jídlu doporučuji okurek a rajčata s paprikou.
Dobrou chuť...
|