| Pletení | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Španělský ptáček s Dijonskou hořčicí


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.6.2009

Ingredience:

4 plátky roštěné
1 vejce na tvrdo
2 kyselé okurky
jeden větší párek
4 malé špalíčky slaniny + dle chuti ještě slaninu na kostičky do omáčky
malá cibule
3 velké cibule
Dijonská hořčice
čerstvě mletý pepř černý
sůl
1 lžíce sádla
voda nebo vývar (raději ne z kostky, je příliš slaný)

Popis:

Roštěnou naklepeme, každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, lehce osolíme a poklademe kouskem párku,
čtvrtkou vejce na tvrdo, čtvrtkou cibulky, půlkou okurky a špalíčkem slaniny. Uděláme závitky a převážeme provázkem.
Jednu velkou cibuli nakrájíme na kostičky a spolu se slaninou na kostičky a ptáčky dáme opéct na rozpálené sádlo.
Zalijeme vařící vodou (nebo vývarem, máme-li) tak, aby ptáčci byli zaliti do poloviny, opepříme, přidáme ještě lžíci
dijonské hořčice a dusíme cca 1,5 hodiny, občas obracíme a podléváme. Zbylé dvě cibule nakrájíme na kostičky,
dáme do kastrůlku s vodou a chvíli povaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme, ke konci dušení cibulí ptáčky podlijeme.
Je to chutnější, než zahušťovat jenom moukou. Tou můžeme ještě trošku "dozahustit", pokud by se nám omáčka zdála příliš řídká.
Solíme opatrně a až úplně na konci, na základě ochutnání - slanina i hořčice jsou slané.


Jít na recept Španělský ptáček s Dijonskou hořčicí >>