| Recepty doma | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Španělský ptáček


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.1.2010

Ingredience:

600g zadního hovězího masa
14g soli
špetke mletého pepře
12g plnotučné hořčice
30g slaniny bez kůže
90g českého salámu
1 vejce
120g sterilizovaných okurek
50g sádla
100g cibule
440g vody
32g hladké mouky

Popis:

Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, salám, okurky a na čtvrtky nakrájená natvrdo vařená vejce. Plátky svineme, zpevníme párátkem nebo nití a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na tuku dorůžova a přidáme k ní závitky. Mírně je opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř do měkka. Ptáčky vyjmeme, štávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného míchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku přecedíme na párátek zbavené ptáčky a znovu krátce povaříme. Podáváme s různě upravenými brambory, těstovinami nebo rýží.


Jít na recept Španělský ptáček >>