| Omalovánky | FormOffice | Email šablony | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Španělské ptáčky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.11.2022

Ingredience:

4 plátky zadního hovězího
sůl a pepř
2 lžíce hořčice
2 vejce
8 plátků anglické slaniny
4 malé kyselé okurky
párek
porek
150 g uzené slaniny do základu
1 velká cibule
trochu pálivé papriky
pár kapek worcesterské omáčky na dochucení
1/4 l vývaru
1 lžíce hladké mouky

Popis:

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny,kousek párku a čtvrtku vajce,okurku,kousek porku.Stočit a ovázat provázkem.
Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte postupně ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a duste doměkka asi hodinu.. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.
Podává se s knedlíkem.


Jít na recept Španělské ptáčky >>