| Omalovánky | Domácí účto | Pletení | EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Soukenický sekaný řízek


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

bůček vepřový s k. 400g
sůl 12g
pepř černý mletý
vejce 16g
mléko 80g

na obalení:
mouka hladká 40g
vejce 32g
mléko 40g
strouhanka 80g
tuk fritovací 80g

Popis:

Opláchnutý, vykostěný a kůže zbavený bůček umeleme, mírně osolíme a opepříme, přidáme vejce pečlivě rozšlehané s mlékem, vzniklou směs dobře promícháme a uložíme v chladničce. Z prochladlé směsi tvarujeme ploché 7 až 10 mm silné oválné řízky, postupně je obalíme v prosáté mouce, vejcích rozmíchaných s mlékem, v prosáté strouhance a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Usmažený pokrm ihned podáváme.

Vhodné přílohy:

různě upravené brambory,
bramborový salát (bez majonézy),
různé druhy zeleninových salátů,
sladkokyselá okurka atp.


Jít na recept Soukenický sekaný řízek >>