Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Šneci na červeném víně


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2009

Ingredience:

2 tucty konzervovaných šneků
3 stroužky česneku
2 cibule
1 malá pálivá paprika
sušená petržel, tymián, libeček, 2 hřebíčky, sůl, pepř,
1 sklenka aromatického červeného vína

Popis:

Šneky opláchneme ve studené vodě a necháme odkapat.
Oloupanou cibuli, česnek a papriku rozemeleme. Vše spolu s kořením vložíme do připravené nádoby, osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
Vaříme na středně prudkém ohni asi tak 10 - 15 min.
Uvolněnou šťávu z vaření je možné prolisovat, zahustit trochou jíšky a podávat k pokrmu.
Můžeme jako přílohu přidat vařenou rýži případně zeleninovou oblohu.
Nejlépe však podáváme pokrm v předehřátých varných miskách zalitých připravenou šťávou.


Jít na recept Šneci na červeném víně >>