| DWN.cz | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | Pletení | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Smažená rýže


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2010

Ingredience:

vařená nesolená rýže 3 porce
vepřová kýta 200 g
vejce 3
bílé víno 4 lžíce
sójová omáčka 2 lžíce
cibule 2
paprika 1
mrkev 1
mletý kmín 1 lžička
zázvor 1 lžička
vegeta 1 lžička
olej 0,1 l

Popis:

Maso nakrájené na jemné nudličky dejte do misky, zalijte vínem a sójovou omáčkou a nechte asi 15 minut odležet. Zatímco bude maso odpočívat, můžete nakrájet zeleninu a usmažit vajíčka. Vejce rozšlehejte metlou a na části oleje je usmažte do tuha. Po usmažení by z vajec měly být velké nazlátlé noky, nikoli kaše. Pak se opět věnujte masu. Rozehřejte velkou pánev s olejem, přidejte maso a za stálého je smažte na prudkém ohni. Vodu, kterou maso při smažení pustí, nechte trochu vydusit, přidejte mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, cibuli nakrájenou na půlky koleček a papriku nakrájenou na proužky. Směs promíchejte a dál smažte asi 2 minuty. Pak přidejte smažená vajíčka, uvařenou rýži a koření. Směs promíchejte, prohřejte a ihned podávejte. Na talíři ozdobte rýži sekanou pažitkou.


Jít na recept Smažená rýže >>