| Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Email šablony | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Smažená kantonská rýže


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.9.2009

Ingredience:

200 g rýže
50 g vařené uzené šunky
100 g oloupaných krevet – čerstvých nebo z konzervy
3 vejce
3 mladé naťové cibulky
50 g zeleného hrášku
1 polévková lžíce sójové omáčky
sůl
3 polévkové lžíce oleje na smažení
500 ml vody na vaření rýže

Popis:

Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme v 1 l vody 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme.
Cibulky oloupeme, umyjeme a usekáme nadrobno.
Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1 lžíci rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách, necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky.
Na lžíci silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety, přidáme šunku a zelený hrášek.Smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty, přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou.
Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule.Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme, necháme ještě 2 minuty na plotně.
Podáváme tak, aby všechny části byly zřetelně viditelné.


Jít na recept Smažená kantonská rýže >>