| EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slovenské bryndzové halušky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:16.5.2015

Ingredience:

slovenské halušky v prášku 250 g
slovenská bryndza 150 g
slanina uzená 100g
pažitka

Popis:

Halušky v prášku smícháme s vodou - podle návodu, cedníkem s velkými oky tuto masu propasírujeme do osolené vařící vody a uvaříme. Na halušky nadrobíme bryndzu, polijeme vyškvařenou slaninkou a posypeme pažitkou.
Pokud nesnášíme produkty v prášku, tak syrové brambory nastrouháme napolohrubo,(jako na bramborák), přidáme hladkou mouku, vajíčko a sůl a vypracujeme hmotu, která se dá výšeuvedeným způsobem pasírovat cedníkem s velkými oky. Vhodná oka cedníků jsou o průměru 10 mm.


Jít na recept Slovenské bryndzové halušky >>