| Omalovánky | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slovenská fazolová polévka II.


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:14.12.2014

Ingredience:

250g velkých(nejlépe strakatých)fazolí
3 mrkve
3 petržele
50g celer
celerová nať(nemusí být)dobrá
kvalitní domácí klobása(ne suchá čabajka)
uzené koleno
nebo krkovice
nebo žebírka
střední cibule
2-3stroužky česneku
pepř
sůl
paprika(i pálivá)špetka tymiánu(nemusi být)
nejmenší druh flíčků
nebo mini mušličky

Popis:

Předem,nejlépe den namočíme fazole.Asi do 3-4litrového hrnce dáme vařit fazole spolu s uzeným masem.Asi po hodině maso vyjmu,nakrájím na větší kostky.Dám na kolečka nakrájenou zeleninu a napůl přeloženou a nití svázanou nať(pridávám postupně-mrkev,petržel a pak celer).Po cca 20 minutách nať vyjmu,přidám na kolečka nakrájenou klobásku.Před dokončením:přidám nakrájené maso,na drobno nakrájenou cibuli osmáhnu na sádle do růžova,zapráším hodně paprikou(i trochu pálivou)a vliju do polévky.Nakonec přidám prolisovaný česnek,trochu soli,(maso i klobása pustí sůl)tymián a málo opepřím. Těstoviny ZÁSADNĚ vařím zvlášť a servíruji je až na talíři přelité polévkou! Táto polévka má být hustá,výdatná a já ji baštím jako hlavní jídlo.Podává se s čerstvým chlebem.Nesnažte se cokoliv měnit,nebo šidit,nahrazovat,(kromě pikantnosti)protože zkazíte výslední efekt.Recept je generacema prověřený.Nikdy nepoužijte malé fazole.Úplně jinak voní a chutnají!Nemusíte dát uzené maso,jenom DOBROU klobásu.Je pak obyčejnější.Preji Vám dobrou chuť.


Jít na recept Slovenská fazolová polévka II. >>