| Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice | EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma | Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slepice se sýrovou omáčkou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

1 větší slepice
2 listy bobkového listu
cca 3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
tuk (olej či máslo)
1 l mléka
2 cibule
cca 100 g polohrubé mouky
150 g taveného sýra
knedlík hotový houskový

Popis:

Slepici rozdělíte na dvě poloviny, aby se vám vlezla do tlakového hrnce, přidáte nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř a nové koření, osolíte, zalijete do 3/4 hrnce vodou a dáte vařit na cca 1 a půl hodiny.
Mezitím si připravíte najemnou nakrájenou druhou cibuli a na tuku (máslo či olej) zpěníte do červena, zasypete moukou a necháte mouku trochu opražit, chvílku, odstavíte a pomalu přiléváte mléko, aby se vám neudělaly hrudky. Až je celé mléko nalito, za stálého míchání přivedete k varu, ztlumíte plamen a pravidelně mícháte. Vaříte po dobu cca 30 minut, aby se mouka dostatečně rozvařila. Pak přidejte tavený sýr a míchejte až se rozpustí. Pokud je omáčka moc hustá, můžete ji rozředit trochou vývaremu ze slepice.
Slepici samozřejmě vyndáte a rozdělíte každou půlku na dvě další. Napaříte knedlík, dáte na talíř s polu se slepicí a zalijete omáčkou.


Jít na recept Slepice se sýrovou omáčkou >>