| Hromadné emaily | Snadné hubnutí | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slaný koláč (Quiche Lorraine)


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.5.2013

Ingredience:

Těsto:
- 300g pšeničné mouky hladké
- 2 vejce
- 150g másla, chlazeného
- 1/2 čajové lžičky soli
- trocha pepře
- 1/2 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Náplň:
- 150g nastrouhaného sýra ementálového typu
- 200g uvařené šunky nebo libové slaniny nebo jiné uzeniny
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce pažitky
- 250g kyselé smetany
- trochu soli, pepře a muškátu

Popis:

Z ingrediencí uhněteme těsto a rozetřeme jej do vymaštěné koláčové formy. Na okraji formy necháme zvýšenou vrstvu těsta, aby náplň nevytekla. Celou plochu těsta několikrát propíchneme. Těsto pokryjeme slaninou.
Náplň připravíme tak, že smícháme vejce s kyselou smetanou a pažitkou a ochutíme solí, pepřem a muškátem. Přidáme sýr a zamícháme. Vzniklou směs nalijeme na slaninu. Formu vložíme do horkovzdušné formy vyhřáté na 170°. Pečeme 50 min.


Jít na recept Slaný koláč (Quiche Lorraine) >>