| Pletení | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slaná buchta


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.10.2015

Ingredience:

brambory 3 - 4 ks
mléko 1 l
polohrubá mouka 1 kg
sušené droždí 1 balíček
sádlo nebo olej 18 dkg
česnek 1,5 paličky
vejce 3 ks

Podel chuti:
majoránka
mletý černý pepř
uzenina (škvarky, salám)
sůl

Popis:

Sádlo necháme rozpustit. Paličky česneku rozebereme na stroužky a oloupeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné s rozmícháme v něm vejce. Uzeninu nakrájíme na kousky.
Smícháme všechny suché ingredience: mouka, droždí, sůl, pepř, majoránka, uzenina (jakékoliv vámi přidané masíčko), poté brambory, tuk, vejce s mlékem. Pro chuť můžeme přidat i trochu vegety. Těsto necháme vykynout asi 40 minut.
Mezitím si připravíme pekáče. Na toto množství jsou to 2 pekáče. Pro dietnější pečení můžeme vyložit pekáče pečícím papírem. Osobně pekáč mažu olejem.
Vykynuté těsto nalijeme do pekáčů a necháme chvíli kynout. Vložíme je do předehřáté trouby a po 3 - 5 minutách zeslabíme a pečeme asi tak 20 - 25 minut dozlatova. Příprava je velmi rychlá, když nepočítáme dobu kynutí, tento recept zvládne každý.


Jít na recept Slaná buchta >>