| DWN.cz | Rybář | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Škvarkové pagáčiky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g polohrubej múky | ||||||||
Popis: Kvasnice necháme vykysnúť vo vlažnom mlieku so štipkou cukru a 1 čajovou lyžičkou múky. Potom ich zamiešame s múkou, 2 žĺtkami, smotanou, vínom, pomletými škvarkami, soľou, korením na polotuhé cesto. Cesto vyvaľkáme a poskladáme ako obálku, tento postup opakujeme ešte 2 krát. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm na povrch nožom urobíme mriežku a formičkou urobíme kolieska. Pagáčiky necháme trochu vykysnúť. Potrieme vajcom, pečieme v predhriatej rúre. |