| Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Rybář | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Škubánky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2009

Ingredience:

1 kg bramborů
10 dkg Ceresu
strouhaná žemle
sůl
1 lžíce mouky


Popis:

Uvaříme brambory v slané vodě, scedíme je, posypeme je lžící mouky, postavíme v uzavřeném hrnci na několik minut na plotnu a častěji je promícháme. Potom brambory mačkadlem rozmačkáme na tuhou kaši. V Ceresu osmažíme strouhanou žemli do žluta, namáčíme do něho plechovou lžíci a ukrajujeme asi jako vejce velké škubánky, které dáváme na ohřátou mísu. Tyto škubánky jsou velmi chutné.

(Zveřejněno v Kuchařce Ilustrovaného týdenního zpravodaje v roce 1936)


Jít na recept Škubánky >>