| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Rybář | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony |
|
| ||||||||
Skotský Shotbread | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g másla | ||||||||
Popis: Máslo a cukr zpracujeme do hmoty, vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hmotu, kterou rozdělíme na 4 díly. Z těch pak vytvoříme válečky o průměru cca 4 cm, obalíme v hnědém cukru a zabalíme do potravinářské folie. Dáme na 30 min. do lednice ztuhnout nebo mužeme na dlouhou dobu uložit do mrazáku. Ztuhlé, ale ne zmrzlé válečky krájíme na plátky cca 1,5 cm silné, dáme na pečící folii nebo papír a pečeme v troubě při teplotě 170 stupňů asi 15 minut. necháme vychladnout a podáváme ke kávě nebo samostatně. |