| Domácí účto | Snadné hubnutí | Omalovánky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | Rybář | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Skopová kýta po pastevecku


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.12.2019

Ingredience:

1 skopová kýta
sůl, pepř
3 lžíce kremžské hořčice
lžička mouky
petrželka
olej
1 větší mrkev
1/5 celeru
1 bobkový list
6 kuliček jalovce
2 - 3 snítky rozmarýnu
2 lžíce másla
vývar na podlití
2 dl červeného vína

Popis:

Očištěnou skopovou kýtu osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáčku, obložíme kousky mrkve, celeru, vložíme bobkový list, jalovec rozmarýn, kousek másla, podlijeme vývarem a v troubě a pečeme do měkka. Hotové mase vyjmeme, zeleninu rozmělníme (v receptu je propasírovat, ale to já nerad dělám), přilijeme červené víno, dokořeníme dle chuti, přidáme máslo, povaříme 5 - 8 minut, vrátíme maso a prohřejeme.


Jít na recept Skopová kýta po pastevecku >>