| Domácí účto | DWN.cz | Rybář | Omalovánky | Pletení | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Email šablony |
|
| ||||||||
Šípková omáčka podle Karla | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: šípkový protlak | ||||||||
Popis: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a necháme omáčku probublávat. Tak získáme sametovou omáčku, kterou podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině. |