| Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Recepty doma | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Silvestrovská zelňačka s knedlíčkami


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:22.4.2015

Ingredience:

kysané zelí 500 g
bujón (hovězí, bylinkový...) 1 kostka
papriková pálivá klobása 1 nožička
smetana na vaření
ďábelské koření
sladká paprika
pálivá paprika
sušené houby
hladká mouka
máslo

Knedlíčky:
vajíčko
sůl
pepř
hladká mouka
strouhanka
máslo

Popis:

Kysané zelí uvaříme (dle zvyklostí můžeme před vařením propláchnout, aby se zbavilo přílišné kyselosti).
V zelí necháme rozpustit kostku masoxu, nakrájíme klobásu, přidáme sušené houby, dle chuti okořeníme ďábelským kořením a sladkou paprikou.
Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky a trošky pálivé papriky (opět dle chuti).
Jiškou zavaříme polévku a vykrajujeme knedlíčky (viz níže). Až budou knedlíčky hotové, uvařené, můžeme polévku dochutit trochou smetany na vaření.

Knedlíčky:
V misce smícháme vajíčko, sůl, pepř, hladkou mouku, máslo a strouhanku (je lepší dát více strouhanky než mouky), vypracujeme tužší těsto.


Jít na recept Silvestrovská zelňačka s knedlíčkami >>