| Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře na PC | Domácí účto | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Silvestrovská krůta na slanině s plněnými jablky


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:18.9.2013

Ingredience:

1 krůta
100 g slaniny
60 g másla
Obloha :
8 jablek střední velikosti
300 g sterilovaného červeného zelí
bílé víno

Popis:

Krůtu řádně očistíme a vysušíme. Potom na prsou a stehnech protkneme slaninou rozkrájenou na tenké proužky. Celou krůtu ze všech stran řádně osolíme a mírně opepříme. Zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostky a dáme společně s máslem na pekáč. Na tuto slaninu položíme připravenou krůtu, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a poléváním horkou vodou.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, vydlabeme a naplníme sterilovaným červeným zelím. Do kastrolu si dáme část vypečené šťávy z masa a naplněná jablka, přelijeme bílým vínem a v trobě opatrně upečeme tak, aby se nám jablka nerozpadla. Upečenou krůtu naporcujeme na jednotlivé díly, na talíř dáme zbytek sterilovaného zelí, které jsme podusili, na ně dáme jednotlivé porce krůty,kolem obložíme pečenými jablky, přelijeme mírně výpekem a podáváme.


Jít na recept Silvestrovská krůta na slanině s plněnými jablky >>