| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Rybář |
|
| ||||||||
Silvestrovská kapustnica | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3/4 kg kyslej kapusty | ||||||||
Popis: Mäso (údené aj bravčové)dáme variť do 0,5l vody. Po 20-tich minútách postupne pridávame: pokrájanú kapustu bez kyslej šťavy, dve nakrájané cibule, nadrobno pokrájanú slaninu, popučený strúčik cesnaku, dopredu namočené a predvarené hríby, sušené slivky. Až mäso zmäkne vyberieme ho a tiež pokrájame na kocky. Tieto vložíme naspäť do polievky a pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a na kocky pokrájané zemiaky. Postupne dolievame vriacou vodou alebo vývarom z údeného mäsa. Na masti opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladnú múku a pridáme svetlú zápražku. Do zápražky vmiešame dve čajové lyžičky mletej červenej papriky a zalejeme vlažnou vodou. Vlejeme do kapustnice a varíme ešte asi dvadsať minút, prelejeme smotanou a povaríme 10 minút. |