| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sibiřské pelmeně II.


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

330 g hrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
1/8 studené vody
1 vejce na potření

NÁDIVKA:
200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
2 lžíce strouhanky
1 lžička soli
mletý černý pepř
1 malá cibule
1/2 lžičky cukru
6 lžic studené vody
8 lžič rozpuštěného másla

Popis:

1. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme a nožem, za postupného přilévání vody, zaděláme těsto. Rukama vyhněteme tuhé hladké těsto a necháme asi 20 minut odpočinout.
2. Nádivka: smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, cukr, vodu, přistrouháme oloupanou cibuli a vše promícháme.
3. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a formičkou o průměru 4 cm na něm naznačíme kroužky. Vejce rozšleháme a kroužky jim pomažeme. Do středu každého kroužku dáme trochu nádivky, potom kolečka vykrojíme, v půli přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme.
4. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut, pak je rozdělíme na talíře a přelejeme rozpuštěným máslem.


Jít na recept Sibiřské pelmeně II. >>