| Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Selský chleba v domácí pekárně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 380 gramů pšeničné hladké mouky | ||||||||
Popis: Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu (mléko), pak nasypeme mouku a chlebový základ, přidáme sůl, droždí a olej. Zvolte program domácí pekárny, při kterém se těsto 20-30 minut hněte, 30-60 minut kyne a 50-60minut peče. Optimální doba programu je 1 hod a 50 minut, ale celková doba programu by neměla být delší než 2,5 hodiny. Po ukončení pečení vyjměte chléb z formy a nechte vychladnout. Doporučuji po posledním hnětení vytáhnout hnětací háky z pekárny. Hotový chleba - 0,75 kg |