Ingredience:
600 g mletého masa
2 lžičky koření Divočina
1 menší cibule, nakrájená
2 kyselé okurky, nasekané
2 l žíce kaparů , usekaných
1 l žíce červeného vína
2 l ž i č ky worcestrové omáčky
1 vejce
sůl a mletý pepř na dochucení
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
hrst usekané petrželové natě nebo koriandru
1 lžíce slunečnicového oleje
200 ml smetany 33%
1 lžíce francouzské hořčice
citronová šťáva na dochucení
|
Popis:
V míse smícháme maso, koření , cibuli, okurky, kapary, víno, worcestrovou omáčku, vejce, sůl, pepř , přimícháme mouku, strouhanku a nať a zpracujeme. Přikryjeme a necháme v chladu chvíli odpočinout.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů . Do pekáčku nalijeme lžíci oleje a masovou hmotu rozdělíme na čtyři části.
Vytvarujeme čtyři stejné malé sekané , vložíme do pekáče, potřeme olejem z pekáčku a vložíme do předehřáté trouby.
Asi po 5 - 10 minutách, když se maso zatáhne, podlijeme trochou vody a pečeme do zlatova. Podle potřeby přeléváme výpekem a podléváme vodou. Upečené sekané přendáme na talíř a překryjeme alobalem.
Pekáček s výpekem postavíme na střední plamen, zalijeme smetanou a odmícháme a odvaříme všechny
přípečky. Vmícháme hořčici, promícháme, necháme přejít varem a přecedíme do menšího kastrůlku.
Na mírném plameni za občasného míchání necháme omáčku zhoustnout a dochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s vařený m bramborem, přelité smetanovou omáčkou.
|