| Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Segedínský guláš podle Jardy | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vepřového masa (nejlépe libového bůčku nebo plecka) | ||||||||
Popis: Omyté maso osušíme a nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opékáme 5 - 7 minut, zmírníme oheň, přidáme nakrájenou cibuli, rozsekaný česnek, sůl, vegetu, sladkou i pálivou papriku, zamícháme a podlijeme 1 - 2 dcl vývaru. Dusíme asi 20 minut pod poklicí (zbytečně ji nezvedáme, aby neunikala pára). Pak přidáme k masu překrájené kyselé zelí a na úhledné nudličky nakrájené papriky. Zamícháme, a je-li potřeba, opět trochu podlijeme, dusíme přiklopené poklicí dalších 15 - 20 minut. Var by neměl být příliš prudký. Když je maso měkké, zalijeme guláš závarkem nebo kyselou smetanou, zamícháme a pokud je třeba, zředíme ještě vývarem. Na mírném ohni necháme ještě asi 5 minut povařit. Jako přílohu podáváme knedlíky nebo pečivo. |