| Snadné hubnutí | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Segedínský guláš podle Jardy


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.7.2014

Ingredience:

1 kg vepřového masa (nejlépe libového bůčku nebo plecka)
4 cibule
4 stroužky česneku
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička vegety
sůl
1 lžíce oleje
čerstvé papriky (1 zelená, 1 červená)
720 ml kysaného zelí
vývar na podlití
na závarek 2 - 3 lžíce hladké mouky a vodu (lze nahradit kyselou smetanou).

Popis:

Omyté maso osušíme a nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opékáme 5 - 7 minut, zmírníme oheň, přidáme nakrájenou cibuli, rozsekaný česnek, sůl, vegetu, sladkou i pálivou papriku, zamícháme a podlijeme 1 - 2 dcl vývaru. Dusíme asi 20 minut pod poklicí (zbytečně ji nezvedáme, aby neunikala pára). Pak přidáme k masu překrájené kyselé zelí a na úhledné nudličky nakrájené papriky. Zamícháme, a je-li potřeba, opět trochu podlijeme, dusíme přiklopené poklicí dalších 15 - 20 minut. Var by neměl být příliš prudký. Když je maso měkké, zalijeme guláš závarkem nebo kyselou smetanou, zamícháme a pokud je třeba, zředíme ještě vývarem. Na mírném ohni necháme ještě asi 5 minut povařit. Jako přílohu podáváme knedlíky nebo pečivo.


Jít na recept Segedínský guláš podle Jardy >>